Bodyscan uit laten voeren

Fietsplezier begint met een goede fiets die past bij uw persoonlijke voorkeuren. Om een goede fiets te vinden is de juiste framemaat vaak het eerste uitgangspunt. Maar er zijn meer factoren die van invloed zijn op uw fietsplezier. Een bodyscan helpt ons om de juiste fiets voor u te vinden en af te stellen. De bodyscan kan terplekke in de winkel door ons worden uitgevoerd en geeft binnen enkele minuten resultaat. We hoeven daarbij niet met een meetlint aan de slag. Met een speciale camera meten we op afstand wat uw lichaamslengte, schouderbreedte, bekkenhoogte en armlengte is.

Hoe werkt een bodyscan?

1. U neemt plaats in de scanner
2. De camera neemt uw lengte op
3. Wij meten vervolgens uw borstbeenhoogte
4. Uw bekkenhoogte wordt bepaald
5. Uw armlengte en vuisthoogte wordt gemeten
6. Op basis van uw wensen zoeken we de juiste fiets
7. De fiets wordt op de correcte wijze afgesteld
8. U maakt een proefrit


Vervolgens is het mogelijk om een zadelmeting uit te voeren waarbij we het juiste zadel kunnen adviseren voor een optimaal comfort.

Bepalen van de geschikte fiets

Waar u de fiets voor gaat gebruiken is het eerste uitgangspunt. Zoekt u bijvoorbeeld een comfortabele, recreatieve of sportieve fiets? Het type fiets bepaalt in grote lijnen de framegeometrie van de fiets, en dus ook uw zithouding. Dankzij de metingen en gegevens uit de bodyscan kunnen we voor u de juiste ergonomische instelling bepalen voor:

  • De hoogte van het zadel
  • De hoogte van het stuur
  • De afstand tussen het zadel en het stuur
  • Pedalen en handvatten

 

Een deskundig advies

Met ons deskundige advies krijgt u een perfect op maat afgestelde fiets. Het belangrijkste wat dan nog rest is natuurlijk de proefrit! Nadat de beoogde fiets correct is afgesteld mag u er even lekker op uit om de fiets aan de tand te voelen. Zit het goed? Voelt alles goed aan? En belangrijker: fietst het comfortabel? Onze specialisten helpen u graag. Breng een bezoek aan de winkel in Appelscha voor een advies op maat of maak een afspraak.