MTB Clinics: haal alles uit uw mountainbike!

Een MTB clinic geeft u de mogelijkheid de sport mountainbiken te ontdekken. Bent u sportief aangelegd en ziet u een uitdaging wel zitten? Bij Kramer leert u de mountainbikesport kennen in een geweldige omgeving! Met de bossen van het Drents-Friese Wold voor de deur hebben wij namelijk een perfect outdoor gebied tot onze beschikking om te fietsen. Wij leren u hier tijdens onze mountainbike clinic alle ins en outs op het gebied van mountainbiken.

 

Wat is een MTB clinic?

Bij een mountainbike clinic van Kramer staat een aantal factoren centraal. Ten eerste maakt u kennis met de mountainbike techniek. Er komt namelijk heel wat kijken bij de sport. U leert met speciale mountainbike techniek oefeningen welke houding u moet aannemen, wanneer u moet schakelen, welke klim- en afdaaltechnieken u kunt gebruiken en hoe u moet anticiperen en reageren op verschillende momenten.

Een andere belangrijke factor tijdens de mountainbike les is beweging. Op een mountainbike bent u constant aan het werk en gebruikt u een groot aantal spiergroepen. Een uitdagende sport, dus! Tot slot draaien de MTB clinics van Kramer om genieten. Sporten maakt natuurlijk gelukkig en gezond, maar u geniet tevens van de prachtige natuur waarin we fietsen. Ons streven is om de clinics voor ieder een goede herinnering te maken!

Van de basis tot en met de techniek

De mountainbike clinic bestaat er in verschillende vormen. Zo bieden wij een basispakket MTB aan, om kennis te maken met de mountainbikesport. Maar ook voor gevorderden bieden wij uitdagende clinics aan. Met het gevorderden pakket leert u uw technieken verder te verbeteren en uw grenzen te verleggen. Voor de mountainbikers die graag meer willen weten over de letterlijke techniek van de fiets, is er de complete technische workshop. Tijdens deze cursus leert u hoe u uw mountainbike optimaal onderhoudt en hoe u zelf aan uw fiets kunt sleutelen wanneer er iets kapot is.

Individuele workshops of als groepsactiviteit

Of u nu alleen bent, met een kleine of grote groep of zelfs met de familie, wij hebben een passende clinic voor iedere groep. Ziet u een MTB clinic wel zitten? Bekijk het overzicht van onze clinics en technische workshops. Hebt u vragen, neem dan contact met ons op. Wij hopen u snel te zien bij één van onze clinics!


 

MTB clinic boeken

Net begonnen met mountainbiken of al aardig wat kilometers in de benen? Er is altijd een clinic die bij uw wensen aansluit. Haal alles uit de mountainbike! Ook voor wannabe-techneuten bieden wij een avondvullend programma die dieper ingaat op de technische aspecten van de mountainbike. Bekijk een greep uit onze clinics: