Wat voor soorten MTB clinics zijn er?

Tijdens een MTB clinic leert u de basistechniek van de mountainbikesport, in groepsverband of individueel. Maar ook voor gevorderde mountainbikers is een mountainbike clinic interessant! De MTB clinic van Kramer is er in veel verschillende soorten, onder te verdelen in basis clinics, clinics voor gevorderden, clinics voor groepen en cursussen over de techniek van mountainbike fietsen. Het maakt dus niet uit of u nog nooit op een mountainbike hebt gefietst, of misschien juist al heel veel ervaring hebt met de sport. Hieronder leggen wij kort uit welke soorten clinics wij aanbieden.

De basics

Hebt u weinig of nog geen ervaring met de mountainbikesport? Dan zijn onze basis clinic en medium clinic perfect voor u. Tijdens deze mtb clinics leert u van ervaren instructeurs alle basics die u moet kennen om te beginnen met mountainbiken. Natuurlijk gaan we de geleerde technieken ook toepassen in de praktijk! Een greep uit wat u tijdens deze lessen van ons leert:

  • De juiste houding aannemen op de mountainbike
  • Hoe de versnellingen werken en wanneer te schakelen
  • Verschillende klim- en afdaaltechnieken
  • Hoe te anticiperen op verschillende momenten

 

MTB clinics voor gevorderden

Voor de ervaren bikers en echte durfals hebben wij pakketten speciaal voor gevorderden samengesteld. Wij zijn namelijk van mening dat zelfs ervaren mountainbikers nooit uitgeleerd zijn! Tijdens de gevorderden clinic gaan we de technieken die u al onder de knie hebt, verbeteren voor extra uitdaging. Wilt u echt eens iets nieuw proberen? Met onze MTB+ clinic leert u tijdens een dagvullend programma uw skills toepassen op de mountainbike.

Mountainbike clinic voor groepen

Al onze clinics zijn in groepen te volgen. Wel zo gezellig en een écht actief dagje uit! Zoekt u bijvoorbeeld een sportief bedrijfsuitje of een activiteit voor uw familiedag? Een MTB clinic is niet alleen leerzaam, maar natuurlijk ook erg leuk om te volgen. Door een clinic met collega’s, vrienden of familie te volgen wordt de ervaring des te leuker. Voor een kinderfeestje hebben wij de speciale kids clinic. Perfect voor scholen, verenigingen en kinderfeestjes. En de ervaring die u opdoet kunt u later natuurlijk ook toepassen wanneer u zelf op de mountainbike stapt.

Techniek

Bij de aanschaf van een mountainbike of racefiets komt ook onderhoud kijken. U wilt uw fiets natuurlijk in topconditie houden, zodat u er zo lang mogelijk plezier van hebt! Om te ontdekken hoe u uw fiets zelf het beste kunt onderhouden volgt u één van onze fietstechniek workshops. Hierbij leert u welke technieken, maar ook welk gereedschap en welke smeermiddelen u nodig hebt voor uw mountainbike. Tevens leggen wij u uit hoe u kleine reparaties uit te voeren bij uw mountainbike of racefiets.

Interesse in onze clinics of workshops?

Bent u enthousiast geworden en hebt u interesse in het volgen van één van onze clinics of workshops? Bekijk het overzicht van clinics en workshops! Hebt u vragen of wilt u mogelijkheden voor een groeps clinic bespreken? Neem contact op via het contactformulier of bel ons.

Bekijk alle MTB clinics