Woon-werk fietsen

 

Fietst u met regelmaat of zelfs iedere dag naar uw werk? Dan legt u waarschijnlijk een flink aantal kilometers af met de fiets. Daarom is het belangrijk dat u fietst op een kwalitatief goede fiets, afgesteld naar uw houding, voor de meest comfortabele fietservaring. Afhankelijk van de afstand en uw persoonlijke wensen zoeken we de beste fiets voor uw woon-werkverkeer. Kies bijvoorbeeld voor een comfortabele hybride fiets, ook ideaal te gebruiken voor de boodschappen. Een langere afstand afleggen? Dan is een speed pedelec (e-bike) wellicht de juiste keuze voor u.

Een stadsfiets kopen voor woon-werkverkeer

Veel mensen kiezen ervoor om voor het woon-werkverkeer een stadsfiets te kopen. Een stadsfiets is gemaakt om lang mee te gaan: de fietsen zijn stevig gebouwd en zijn daarnaast bestand tegen de elementen. Een goede stadsfiets kan dus tegen het wisselvallige Hollandse weer. Een geschikte optie als u uw fiets vaak buiten stalt, bijvoorbeeld op uw werk. Daarnaast heeft een stadsfiets in de regel minder onderhoud nodig. Wel zo gemakkelijk!

Een hybride fiets kopen voor ritjes naar het werk

Op zoek naar een fiets die tevens goed te gebruiken is voor recreatieve ritten? Dan is een hybride fiets de juiste keuze. Hybride fietsen worden ook wel toerfietsen genoemd en zijn echte alleskunners. De modellen zijn licht, soepel en uitgerust met 21 of meer versnellingen. De hybride fiets is een uitstekende keuze voor fietsers die in hun vrije tijd graag langere fietstochten maken.

Met de e-bike naar het werk

Legt u een langere afstand af naar het werk of heeft u onderweg altijd last van tegenwind? Dan kunt u een e-bike overwegen. Er zijn verschillende e-bikes, waarvan de elektrische fiets verreweg de meest bekende is. Om te bepalen welke elektrische fiets bij u past, doen we onder andere een zadelmeting en een bodyscan. Daarnaast investeren we in testfietsen van alle soorten motoren en A-merken. Een elektrische fiets geeft trapondersteuning tot maximaal 25 kilometer per uur, waardoor u zo op uw werk bent.

 

 


Snel op het werk met de speed pedelec

Een snellere variant van de e-bike is de speed pedelec, oftewel de speedbike. De speed pedelec bereikt een snelheid (met meetrappen) van maximaal 45 kilometer per uur. Daarom gelden (bijna) dezelfde regels voor de speed pedelec als voor een bromfiets. Koopt u een speed pedelec, dan wordt deze voorzien van een bromfietskenteken. Daarnaast is het verplicht om een goedgekeurde speed pedelec-helm te dragen. Ook moet de bestuurder van de speedbike in het bezit zijn van minimaal een bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM). Op zoek naar een speed pedelec? Op dit moment is Fietsservice Kramer het enige RDW-erkende verkooppunt in de regio. Kom gerust langs voor meer informatie en advies

Fiets leasen voor woon-werkverkeer

Vanaf 1 januari 2020 wordt een bedrijfsfiets leasen nóg aantrekkelijker door de versimpeling van de fiscale fietsregeling. Hiermee wordt de bijtelling voor een fiets net zo simpel als de bijtelling voor de auto van de zaak. Het bijtellingspercentage wordt 7%. De regeling geldt voor fietsen, elektrische fietsen en speed pedelecs. Lees hier meer over het leasen van een bedrijfsfiets.

Voor het leasen van een fiets werkt Kramer Fietsservice samen met Leasefiets, onderdeel van Friesland Lease in samenwerking met BOVAG en ENRA Verzekeringen.  

Advies nodig over uw nieuwe woon-werkfiets?

Bent u op zoek naar een nieuwe fiets voor bijvoorbeeld ritten tussen uw huis en werk? Wij helpen u graag met het uitzoeken van een geschikt model. Kom langs in onze winkel of bekijk ons assortiment online. Hebt u vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.