Ga los op de elektrische mountainbike

Dacht je met een mountainbike al lekker te kunnen raggen in de bossen van Appelscha? Probeer dan vooral eens een elektrische mountainbike! Met een elektrische mountainbike, ook wel e-mtb genoemd, ga je nóg spectaculairder​ de mountainbikeroute af. 

Waarom elektrisch mountainbiken?

Elektrisch mountainbiken is inmiddels een wedstrijdsport en al een tijd erkend in de professionele wereld. Ondanks dat het wereldwijd een professioneel erkende sport is, zijn wij Nederlanders sceptisch. En dat is jammer. Want het is zo gaaf. Dat de mountainbike elektrisch is, doet namelijk niks af aan de ervaring. Het draagt er juist aan bij. 

Wat het elektrisch mountainbiken zo leuk maakt, is de snelheid, de fun factor en de energie die je overhoudt om een extra rondje op de trail te doen. Daarnaast is het voor de geoefende fietser een mooie manier om de focus op de techniek te leggen in plaats van op de conditie. 

 

Voor wie is de elektrische mountainbike geschikt?

Voor iedereen! Zonder gekkigheid: de elektrische mountainbike is geschikt voor een grote groep mensen. Zowel voor de sporters onder ons als de mensen met een iets mindere lichamelijke conditie is de elektrische mountainbike een aanrader. We lichten het graag toe.

Extra uitdaging voor sporters

We hebben het idee dat het elektrisch mountainbiken onder de sporters en mountainbikers een beetje onderschat wordt. Ga je op pad met een gewone mountainbike, dan moet je hard werken. Niet alleen gaat het om conditie, ook techniek is belangrijk. Met een elektrische mountainbike ga je nóg harder over de tracks. Als het gaat om techniek, wordt je bij de e-mtb juist nog meer uitgedaagd. De snelheid zorgt ervoor dat je je elektrische mountainbike goed onder controle moet hebben. Dus verruil de normale mountainbike eens voor een e-mtb. Ga jij de uitdaging aan? 

Met minimale inspanning de maximale ervaring

Ook voor degene die iets minder vaak sporten en het juist iets rustiger aan willen doen is de elektrische mountainbike een uitkomst. Denk bijvoorbeeld aan personen met een hartaandoening, die niet te veel inspanning mogen hebben. Waar de ervaren sporter gaat voor bijvoorbeeld het verbeteren van de techniek en het raggen door de bossen, is het voor deze groep een perfecte manier om met minimale inspanning een maximale ervaring te hebben. 

Verschil met een ‘gewone’ mountainbike

De inspanning op een elektrische mountainbike is anders dan op een reguliere mountainbike. We zeggen bewust anders, en niet minder. We leggen het verschil uit. 

Op een gewone mountainbike komt het met name neer op je conditie en ademhaling. Er gaat veel energie zitten in het op gang houden van de fiets en het trotseren van de trails. Je hartslag gaat flink omhoog en je kunt een korte periode pieken. Ook leuk en uitdagend, maar kort en krachtig. 

Op een elektrische mountainbike rij je continu in een lagere zone. Doordat je hartslag stabiel blijft, is het mogelijk om langer te blijven fietsen op de elektrische mountainbike. Daarnaast geeft het de geoefende mountainbiker de kans om de focus op de techniek te vestigen. Daar heb je dan eindelijk genoeg energie voor. Dit is met name op de technische tracks een mooie uitdaging. 

Het langer volhouden heeft als tweede voordeel: langer buiten zijn. Vooral in deze tijden is de buitenlucht en buiten zijn zo ontzettend belangrijk. De juiste stofjes om je gelukkig te voelen worden aangemaakt in je hersenen. Heerlijk toch.

Probeer de elektrische mountainbike op de Appelscha tracks

Zoals gezegd, wordt de energie anders verdeeld met een elektrische mountainbike. Je kunt langer fietsen, wat je de kans geeft om bijvoorbeelde de rode mountainbikeroute van Appelscha vaker op een dag te rijden. 

Het eerste rondje is puur de verkenning: hoe ziet de trail eruit? Waar zitten de uitdagingen? Door de ondersteuning kom je niet helemaal kapot aan, maar heb je genoeg energie en zin in dat tweede rondje. Want nu wordt het pas écht leuk. 

Dat tweede rondje ga je helemaal los, nog meer spelen met je mountainbike en het verbeteren van je techniek. 

Tweede ronde klaar? Hoppa, ga nog maar een keer. Je hebt er genoeg energie voor. Maximale drive, maximale fun, maximaal genieten!

Elektrische mountainbike huren

Enthousiast geworden? Mooi. Kom dan bij ons dag een elektrische mountainbike huren en ga los op de mtb tracks. Ontdek zelf hoe leuk het is om met de e-mtb op pad te gaan. 

Je huurt een elektrische mountainbike al vanaf €31,50 per dag. 

Reserveer je e-mtb via 0516-433699.